TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP Low FODMAP middag: Risotto med oxfiléLow FODMAP risotto med oxfilé och ugnsrostade morötter – YUM! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserRisotton200 g ostronskivling4 dl risottoris1 påse babyspenat1 knippe salladslök3 msk kycklingfond9 dl vatten2 dl vitt matlagningsvin1 dl riven parmesan2 msk hackad persilja (färsk eller frusen) salt & peppar citronsaft laktosfritt smörMorötterna1 knippe morötter citronsaft olivolja flingsaltOxfilén valfri mängd kött salt & peppar laktosfritt smör eller olivolja till stekningRisotto med oxfilé och ugnsrostade morötter – YUM! Detta low FODMAP recept passar otroligt bra till helgmyset. Receptet räcket till 4 portioner.4 portioner:Hacka salladslöken (använd endast den gröna delen då det är den som är FODMAP-vänlig), spenaten, fänkålen och ostronskivlingen.Lägg morötterna i en ugnsform och ha över olivolja, lite citronsaft och flingsalt.Lägg in morötterna i ugnen på 225 grader och ha dem inne tills de får fin färg cirka 20-25 min.Stek ostronskivling, fänkål, spenat och persilja för sig och krydda med salt och peppar.Stek salladslöken i smör eller olivolja tills den fått fin färg och tillsätt riset så det också får stekas någon minut.Häll på vinet och låt det koka in i riset.Häll på vattnet lite i taget. Börja med 3-4 dl och häll därefter på 1 dl i taget under omrörning. Ha i kycklingfonden. Tillsätt mer vatten om det behövs.Riset är klart efter cirka 15-20 minuter. Det ska ha lite tuggmotstånd så koka inte det för länge.Rör ner riven parmesan, en klick smör och blandningen med svamp, spenat, fänkål och persilja i risotton.Smaka av risotton med salt och peppar.Stek oxfilén i skivor och krydda med salt och peppar.Servera risotton med morötterna, oxfilén och lite grönsallad.Recept: Magiskmat Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: