TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP Low FODMAP middag: Lax med ugnsgrönsakerDenna FODMAP lax med tagliatelle och fetaostkräm smakar gudomligt! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserLow FODMAP lax4 st laxfileér (eller fler beroende på aptit)1 skvätt soja1 lime salt & peppar en nypa chiliflakesUgnsbakade grönsaker2 st auberginer2 st röda paprikor1 st gul paprika Olivolja flingsalt svartpepparFetaostkräm1 burk laktosfri creme fraiche1 paket fetaost½ tsk HUSK® Mage i balans Classic lite hackade färska örter exempelvis timjan och oregano salt & peppar4 portioner glutenfri tagliatelleLow FODMAP middag som den ska smaka! Denna FODMAP lax med tagliatelle och fetaostkräm smakar gudomligt! Receptet räcker till 4 portioner. Laga och njut!4 portioner: Sätt ugnen på 175 grader.Skär aubergine och paprika i skivor och lägg i en ugnsfast form. Strö över flingsalt, ringla olivolja över och skjutsa in i ugnen.Håll koll på grönsakerna och rör runt då och då. De ska vara i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg. Det tar cirka 45 minuter beroende på ugn.Lägg laxfileérna i en skål och häll på en skvätt soja, pressad lime, salt, peppar och lite chili flakes. Låt stå en liten stund i kylen.Mosa fetaost och blanda med en burk creme fraiche. HUSK® Mage i balans, svartpeppar, salt och lite hackade örter.Koka pastan enligt instruktioner på förpackningen.Medan pastan kokar steker du laxen tills den har fått fin färg och är genomstekt.Servera de ugnsstekta grönsakerna med lax, tagliatelle, fetaostkrämen och strö på lite färska örter.Recept: Magiskmat Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: