TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP LasagneI denna FODMAP lasagne har köttfärsen bytts ut mot grillade grönsaker och soltorkade tomater. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserLow FODMAP Lasagne1 zucchini1 aubergine2 paprikor valfri färg10 bitar soltorkade tomater salt & peppar efter smak2 msk färsk eller torkad timjan1 msk färsk eller torkad oregano1 paket glutenfria lasagneplattor1 burk krossade tomater3 msk tomatpuré1 paket laktosfri mozzarella200 g getost2,5 dl laktosfri matlagningsgrädde2 ägg1 dl parmesan solrosfrön och pumpakärnor till garnering olivolja att ha över grönsakerna i ugnenFODMAP LasagneI denna FODMAP lasagne har köttfärsen bytts ut mot grillade grönsaker och soltorkade tomater. Med både getost, parmesan och mozzarella blir den otroligt krämig och smakrik. Om ni får mat över är det perfekt att göra matlådor att ta med till jobbet eller skolan. Denna FODMAP lasagnen är lika god, om inte godare, att värma dagen efter. För att addera lite nyttiga fetter har vi toppat den med både solrosfrön och pumpakärnor.Gör såhär:Sätt ugnen på 225 grader.Skär zucchini och aubergine i tunna skivor. Kärna ur paprikan och skär i strimlor.Lägg upp alla grönsaker på en ugnsplåt, krydda med salt & peppar och häll på olivolja.Ställ in grönsakerna i ugnen 10 till 15 minuter. När de är mjuka och fått fin färg är de klara att ta ut.Lägg grönsakerna på hushållspapper en stund för att få bort vätska.Lägg sedan de grillade grönsakerna i en skål tillsammans med soltorkade tomaterna och ta en sax o klipp allt i mindre bitar.Rör ihop krossade tomater, rödvin och tomatpuré med kryddor och koka ihop på svag värme i cirka 10 minuter.Mixa mozzarella, getost, matlagningsgrädde och ägg i en mixer.Häll tomatsåsen i botten i en passande form och lägg på lasagneplattor. Fördela därefter ett lager med rostade grönsaker och ostsås över. Varva med lasagneplattor, grönsaker och ostsås tills det är slut. Avsluta med ostsås på toppen.Toppa lasagnen med parmesanost. Se till att alla lasagneplattor är täckta av ost eller ostsås.Krydda lite extra med oregano och timjan innan du sätter in lasagnen i ugnen i cirka 30 till 40 minuter beroende på typ av lasagneplattor. Läs på förpackningen hur länge de ska gräddas.Servera den färdiga FODMAP lasagnen med en god sallad, färska kryddor och lite frön. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: