TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Recept glutenfri mat Glutenfritt sötpotatisbröd med parmesanSötpotatis och parmesan är en oväntat bra kombination och tack vare sötpotatisen blir brödet otroligt saftigt. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserGlutenfritt Sötpotatisbröd5 dl glutenfria havregryn5 dl havremjölk2 dl hirsflingor1 tsk Salt2 mellanstora sötpotatisar1 dl riven parmesan (eller annan ost)2-3 msk Sesamfrön2 msk Smält kokosolja1 msk Husk® Mage i balans Classic1 tsk bikarbonat eller bakpulverGlutenfritt sötpotatisbröd med parmesanDetta är ett recept på glutenfritt sötpotatisbröd med parmesan. Har du några överblivna sötpotatisar i kylen som du inte vet hur du ska använda? Då är det perfekt att baka detta goda bröd. Sötpotatis och parmesan är en oväntat bra kombination och tack vare sötpotatisen blir brödet otroligt saftigt. För att öka fibermängden i brödet har vi använt oss av Husk mage i balans Classic. Brödet håller sig saftigt några dagar, men det går även bra att frysa in det och ta ut och rosta det. Servera brödet med något gott pålägg, kanske med ost och avokado?Gör så här:Sätt ugnen på 250 grader.Skala sötpotatisen och koka tills den är riktigt mjuk.Mixa potatisen antingen med elvisp eller stavmixer.Blanda potatisen med havregryn, havremjölk, hirsflingor, salt, HUSK® Mage i balans, riven parmesan, kokosolja och bikarbonat (eller bakpulver).Bred ut blandningen på bakplåtspapper på en plåt. Använd en slickepott (eller ett annat bakplåtspapper ovanpå för att jämna ut det.)Strö över sesamfrön över hela brödet.Grädda i ugnen cirka 25 minuter. Det ska vara lite kladdigt när du tar ut det. Det gör att det håller sig saftigt flera dagar.Skär brödet i lagom stora bitar och servera med något gott pålägg exempelvis smör, ost och avokado. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: