TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfria Spenatvåfflor med lax och citronkräm, gjorda med FiberHUSK®Goda och frasiga Spenatvåfflor med lax och citronkräm som är glutenfria och gjorda med FiberHUSK®. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserSpenatvåfflor, ca 6 st175g rismjöl50g maizena majsstärkelse1 tsk bakpulver½ tsk salt1 tsk Fiber HUSK®50g smält smör4 dl mjölk2 ägg65g färsk spenatCitronkräm2 dl smetana skal från 1 liten citron pressad juice från ½ liten citron salt pepparTillbehör plocksallad6 skivor rökt lax (ca 150g) färsk dill citronskivor till garneringGör så här:Smält smöret och ställ och sidan.Mixa mjölk, ägg och spenat i en matberedare.Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ihop med spenatblandningen. Tillsätt det smälta smöret. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla järnet med lite smör och grädda våfflorna i omgångar tills de är gyllenbruna.Vispa smetana med elvisp till en fast kräm. Blanda ihop med citronskal och juice. Smaka av med salt och peppar.Toppa våfflorna med salladsblad, skivad rökt lax och en klick citronkräm. Garnera med citronskiva och en dillkvist. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: