TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfria Lussebullar med FiberHUSK®Ingen jul utan lussebullar! Fixa julstämningen med vårt recept på glutenfria lussebullar med FiberHUSK®. Klassiska lussekatter som är lika goda som dom ser ut! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserTill ca 32 lussebullar1 g (2 paket) saffran1 st sockerbit1 msk rom50 g jäst5 dl rumstempererad mjölk2 msk fiber husk175 g smör (rumsvarmt)1 st ägg2 dl vit sirap1/2 tsk salt800 g glutenfri mjölmix russin ägg till penslingGör så här:Stöt saffranet i en mortel med sockerbiten. Lägg saffranet i rommen och rör om. Låt stå 30 min.Skär smöret i tärningar.Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen löst sig. Rör därefter ner fiberhusk och låt svälla i 10 min.Tillsätt sedan saffransblandningen, smör, ägg, sirap, salt och mjöl. Arbeta degen i 10-15 min med en köksassistent och låt sedan degen jäsa under plastfolie i minst 60 min.Lägg russinen i blöt i lite varmt vatten i ca 30 min, sila sedan bort vattnet.Ta upp degen på arbetsbänken och knåda den lätt. Ta lite mjöl på arbetsbordet om det behövs, men tänk på att inte ta för mycket då det kan göra bullarna torra.Baka ut degen till lussebullar och tryck i russinen. Lägg bullarna på bakplåtsklädda plåtar. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.Sätt ugnen på 225 grader.Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och grädda sedan mitt i ugnen i ca 8-10 min. Efter att du tagit ut lussebullarna ur ugnen låt dom gärna svalna på plåten.OBS: Tänk på att degen ska vara lite kladdig, för mycket mjöl gör att bullarna blir torra. Tips! För att lättare kunna rulla ut degen till lussebullar så kan man olja in händer och bakbord med lite neutral olja istället för att mjöla dem. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: