TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Glutenfri mat Glutenfri vegetarisk pizzaDenna glutenfria vegetariska pizza med blomkål går hem hos de flesta och den passar bra att äta som lunch eller middag. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserPizzabotten1/2 dl parmesan1/2 dl riven mozzarella200 g riven blomkål1/2 tsk oregano1/2 tsk paprikapulver1/2 tsk salt1 tsk Husk mage i balans Classic2 äggTopping Tomatsås (finns färdig att köpa eller gör du egen)2 skivade champinjoner2 skivade tomater Sparris Några delade oliver2 dl riven parmesan1/2 mozzarellaboll eller 1 dl mozzarella Ruccola RödlökGlutenfri vegetarisk pizza med blomkålEn glutenfri vegetarisk pizza med blomkål som går hem hos de flesta. Den passar bra att äta som lunch, middag eller varför inte som förrätt/tilltugg på kalas eller fest? För att öka fibermängden i pizzan har vi adderat 1 tsk Husk mage i balans Classic.Gör så här:Sätt ugnen på 250 grader.Riv blomkålen fint antingen i matberedare eller på rivjärn.Blanda blomkålen med riven ost, ägg, Husk och kryddor.Bre ut 3 mindre pizzor (eller gör en stor) på bakplåtspapper. Använd gärna en slickepott eller sked för att platta till pizzorna så de blir jämna och fina.Förgrädda i ugnen i cirka 15 minuter eller tills de fått fin färg.Låt pizzorna svalna lite och bre sedan på pizzasås, svamp, oliver, tomater, sparris och ost.Grädda i ugnen cirka 12 till 15 minuter. Håll koll så att pizzorna inte bränns.Toppa de färdiga pizzorna med lite ruccola och rödlök.Ät och njut! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: