TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Glutenfri mat Glutenfri vegetarisk pajDenna glutenfria paj är både god, knaprig och näringsrik. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserPajskal2 dl havregryn2,5 dl majsmjöl1/2 dl rismjöl1 msk HUSK® Mage i balans Classic150 g smält smör1 dl laktosfri turkisk yoghurtlite saltFyllning3 ägg3 dl valfri mjölk1 paket halloumiost2 nävar hackad babyspenat5 soltorkade tomater10 urkärnade svarta oliver1 paket mozzarella Salt, peppar och oreganoGlutenfri vegetarisk paj med halloumiPaj är alltid gott och självklart går det att göra en bra paj utan gluten. Denna glutenfria paj är både god, knaprig och näringsrik. Självklart kan ni fylla pajen med vad ni är sugna på och vad ni har hemma, men denna kombination av halloumi, soltorkade tomater, spenat, oliver och ost är en riktig hit. Pajen går lika bra att äta kall som varm och blir det över är det perfekt att ta med resterna till jobbet/skolan. Vill du öka fibermängden i din paj gör du det enkelt genom att tillsätta 1 msk HUSK® Mage i balans Classic i degen.Gör så här:Sätt ugnen på 200 grader.Smält smör och mixa alla ingredienser antingen för hand eller i en köksmaskin. Tryck ut pajdegen i en form och förgrädda i ugnen i cirka 15 min.Vispa mjölk ihop ägg ordentligt.Skär purjolöken, oliverna, kronärtskockorna och de soltorkade tomaterna i mindre bitar.Hacka även spenaten i mindre bitar och riv halloumin på ett rivjärn.Blanda ner allt i äggstanningen och krydda med salt, peppar och lite oregano.Häll på fyllningen i pajskalet och toppa med mozzarellan som är skuren i mindre bitar.Krydda med extra peppar och oregano på toppen.Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 40 min.Testa också: Glutenfri middag -Asiatisk nudelwok Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: