TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Recept glutenfri mat Glutenfri vegetarisk grytaI denna glutenfria och vegetariska gulaschgryta är köttet ersatt med sojafärs vilket smakar utmärkt. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: Vem säger att det måste vara riktigt kött i en gulaschgryta?IngredienserGlutenfri vegetarisk gryta5 små eller 3 stora potatisar4 små eller 3 stora morötter1 dl hackad purjolök2 vitlöksklyftor400 g sojafärs eller qournfärs1 paprika valfri färg1 msk paprikapulver3 msk tomatpuré1 nypa vitpeppar6 dl vatten6 dl rött matlagningsvin1 grönsaksbuljongtärning1 näve färsk persilja1 tsk oregano1 skvätt soja1/2 tsk Sambal olek1 dl matlagningsgrädde eller havregrädde Salt & peppar En klick creme fraiché till serveringGlutenfri vegetarisk gulaschgrytaVem säger att det måste vara riktigt kött i en gulaschgryta? I denna glutenfria och vegetariska gulasch är köttet ersatt med sojafärs vilket smakar utmärkt. Grytan passar lika bra en lördagskväll som en måndagskväll och den är lika god att värma dagen efter, alltså perfekt att ha i matlådan till skolan/jobbet. Servera gärna grytan med något glutenfritt bröd eller knäckebröd med ost eller något annat gott pålägg.Gör så här:Skala morötter och potatis och skär i mindre bitar.Skär purjolöken, paprikan och hacka vitlökarna.Stek färsen tillsammans med paprikan och purjolöken.Lägg allt i en stor kastrull och häll på vatten, buljong och rödvin.Tillsätt krossade tomater, Sambal olek, soja, paprikapulver, persilja, vitpeppar och oregano.Lägg i potatisen och morötterna och låt koka med lock på medelvärme tills grönsakerna är mjuka.Häll i matlagningsgrädden/havregrädden och smaka av soppan med salt & peppar.Servera med en klick creme fraiché och något gott glutenfritt bröd.Testa också: Glutenfritt bröd med bovete Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: