TillbakaRecept och kostrådFiber HUSK® Fiber HUSK® Glutenfri pizzadeg med FiberHUSK®Nu kan du göra egen glutenfri pizzadeg! Brukar magen stöka till det när du vill njuta av pizza? Pizza är ofta någonting man väljer bort när man äter mycket glutenfritt. Här kommer ett recept på glutenfri pizza med FiberHUSK® - smakrikt och fiberrikt. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserPizzadeg (6-8 minipizzor)25 g jäst för matbröd2 1/2 dl ljummet vatten1 msk FiberHUSK®1/2 dl olivolja3 dl bovete2 1/2 dl majsmjöl1 tsk salt1 tsk bakpulverGör så här:Smula ner jästen i en bunke. Rör i 2 dl ljummet vatten. Tillsätt FiberHUSK® och låt svälla i ca 5 minuter.Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.Vänd ner olivolja och resterande vatten med alla torra ingredienser. Arbeta degen i ca 5 minuter med degkrok. Låt jäsa i 30 minuter.Sätt ugnen på pizzavärme, ca 250 grader. Dela degen i bitar och kavla ut till önskad storlek.Toppa pizzorna med dina favoritingredienser. Grädda pizzorna i 10-15 minuter. Därefter kan du toppa pizzorna med valfritt tillbehör, servera och njut! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: