TillbakaRecept och kostrådGlutenfri mat Recept glutenfri mat Glutenfri middag: Asiatisk nudelwokDetta är en väldigt smakrik och glutenfri middag med inspiration ifrån Asien. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserGlutenfri middag: Asiatisk nudelwok 2 portionerTofun1 block tofu naturell1 tsk curry1 krm salt1/2 tsk paprikapulver1 tsk Sambal olek1 msk honung eller agavesirap1/2 dl maizena eller potatismjöl1 tsk Husk mage i balans ClassicNudelwok1/2 zucchini1/4 vitkålshuvud2 morötter1 paprika i valfri färg2 portioner risnudlar eller glutenfri spagetti1 dl Hoisinsås2 msk sesamfrön1 msk soja1 vitlöksklyfta Jordnötter till servering Koriander eller mynta till servering Olja till stekningGlutenfri middag: Asiatisk nudelwokDetta är en väldigt smakrik och glutenfri middag med inspiration ifrån Asien. Tack vare paneringen blir tofun både krispigare och mer smakrik. För att få rätten mer fiberrik har vi adderat 1 tsk Husk mage i balans Classic i paneringen. Ett smart knep som varken påverkar smak eller konsistens. En riktigt god asiatisk rätt som brukar gå hem hos både stora och små!Gör såhär:Koka upp pasta/nudlar efter anvisningar på förpackningen.Skär tofun i tunna skivor och blanda i en skål med maizena (eller potatismjöl), kryddor och sötning. Låt stå en liten stund.Hacka alla grönsaker i mindre bitar och stek på medelvärme tills de fått fin färg.Blanda i nudlarna/spagettin och tillsätt Hoisinsås, soja och sesamfrön. Blanda runt ordentligt.Stek tofun på rätt hög värme i rikligt med olja (den ska i princip friteras så häll på en del). Stek tofun tills den får fin färg. Tofu är svårt att bränna men håll ändå lite koll på den.Servera nudelwoken med tofun och toppa rätten med lite jordnötter och koriander eller mynta (beroende på vad du gillar).Testa också: Glutenfri vegetarisk gryta Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: