Tillbaka Recept och kostråd Glutenfri mat Glutenfri mat Glutenfri fisksoppa med saffran Detta är en glutenfri fisksoppa med saffran - fylld med goda smaker! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: Ingredienser Glutenfri fisksoppa 4 portioner 1/2 kg potatis1 vitlöksklyfta3-4 morötter400 g laxfilé (föredrar ni torsk ta det annars kan ni mixa och ta både lax och torsk) Hackad purjolök (vid IBS tar ni endast den gröna delen)1/2 fänkålshuvud2 fiskbuljongtärningar3 dl vitt matlagningsvin1 dl creme fraiche3 dl matlagningsgrädde 1 kruka färsk basilika (gärna ekologisk)2-3 msk Hackad dill4 msk tomatpuré6 dl vatten (det ska vara så att potatisen och alla ingredienser täcks så det kan koka)1-2 paket saffran beroende på hur mycket saffranssmak ni vill ha. Vi brukar ta 1.5 paket salt peppar1 citron Skalade räkor att toppa med smör till stekning Glutenfri fisksoppa med saffran Detta är en glutenfri fisksoppa med saffran – fylld med goda smaker! Saffranet ger soppan en härligt gyllengul färg och får den att smaka lite juligt utan att ta över för mycket. Saffran sägs ha många hälsofördelar, bland annat visar studier på att saffran kan minska depressioner och förbättra vår matsmältning. Denna goda soppa passar både på en finare middag och till vardags när ni vill lyxa till det lite. Servera gärna soppan med något gott glutenfritt bröd eller knäckebröd. Gör så här: Hacka purjolök, vitlök och skär fänkål, morötter och potatis i fina bitar. Tina fisken och skär i kuber. Stek purjon och tillsätt fänkål, tomatpuré, dill, basilika (hacka i mindre bitar och spara till garnering), matlagningsvin och buljongtärning. Låt koka 2 till 3 minuter på svag värme. Ha i potatisen och morötterna och tillsätt grädde, vatten och creme fraichen. Rör runt och låt koka upp. Låt soppan koka på låg värme med lock i cirka 15 min eller tills potatisen och morötterna börjar bli mjuka När soppan börjar blir klar lägger ni i fisken och låter soppan sjuda cirka 7 minuter till. Tillsätt saffran och rör runt. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll upp soppan i fina tallrikar och lägg på lite räkor och garnera med basilikan som är över. Ät och njut av en riktigt god soppa! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: