TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP vegetariskt recept på soppaEn riktigt god vegetarisk soppa gjord på zucchini som passar både som lunch, förrätt eller middag. Eftersom den varken innehåller lök, buljong eller vitlök (enbart vitlöksolja) har vi använt oss av örter och andra kryddor för att få en god smak. För att göra soppan mer fiberrik kan vi rekommendera att lägga i 1 tsk Husk Mage i Balans Classic precis innan servering. Rör runt ordentligt. För att göra måltiden mer mättande tipsar vi om att äta ett glutenfritt knäckebröd till soppan. Receptet räcker till 4 portioner. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserFODMAP vegetariskt recept2 salladslökar (gröna delen)2 zucchini1/2 dl riven parmesanost4 msk vitlöksolja (finns i välsorterade matbutiker annars går vanlig olivolja bra)1 dl laktosfri matgrädde1 näve hackad persilja (torkad går med bra ta då cirka 2 tsk)1 msk torkad ramslök (Santa Maria har i butik. Går bra att byta ut mot torkad eller färsk gräslök annars)8 dl vatten salt peppar vitpeppar1/2 dl pinjenötter till garnering1 tsk Husk Mage i Balans ClassicGör så här:Hyvla eller skär zucchinin i mindre bitar. Hacka salladslöken.Spara några bitar zucchini till garnering av soppan.Stek zucchinin och salladslöken i vitlöksoljan (eller vanliga oljan) i en kastrull.Tillsätt basilika, persilja, ramslök och vatten.Låt soppan koka på svag värme i cirka 20 minuter.Under tiden soppan kokar stekar du den överblivna zucchinin så den får fin färg.Tillsätt pinjenötterna i stekpannan bara någon minut så de blir rostade.Mixa soppan med en stavmixer och tillsätt sedan matlagningsgrädde.Låt den koka några minuter till och smaka av med salt, peppar och vitpeppar.Tillsätt Husk Mage i Balans Classic och rör runt.Garnera soppan med pinjenötter och den stekta zucchinin. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: