TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP sallad med räkorEn enkel FODMAP sallad att slänga ihop när du har ont om tid. Vill du inte skala räkorna själv så finns det handskalade räkor att köpa på burk. Quinoa innehåller långsamma kolhydrater och bra med protein vilket gör att du får en härlig och lätt mättnadskänsla i magen. Tillsammans med ägg, parmesan och massa goda grönsaker blir detta en härlig och hälsosam måltid som magen tycker om. Receptet räcker till 2 portioner. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserFODMAP sallad200 g handskalade räkor2 portioner quinoa (kolla på förpackningen)2 ägg gurka tomat grönsallad1/2 hyvlad zucchini citron olivolja1/2 dl riven parmesan salt peppar1 msk torkad dill rädisor och ärtskott till garnering (valfritt)Gör så här:Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.Koka äggen i cirka 7.5 minuter och skölj i kallt vatten innan du skalar dem.Skär upp grönsakerna och lägg i botten på två tallrikar.När quinoan är klar skölj av den med kallt vatten o krydda med lite salt och peppar.Lägg quinoa, handskalade räkor och parmesan ovanför grönsakerna.Toppa med två ägghalvor per tallrik, dill, en skvätt olivolja, salt, peppar, citron och eventuellt rädisor och ärtskott som garnering. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: