TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP köttfärssås med morötterEn magvänlig och god FODMAP köttfärssås med morötter och örter som varken innehåller lök eller vitlök. För att få ordentligt med smak har vi använt oss av bland annat salladslök, örter, morötter och matlagningsvin. Denna köttfärssås går utmärkt att göra vegetarisk genom att använda quornfärs. Receptet räcker till 4-5 portioner. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: IngredienserFODMAP köttfärssås4 portioner glutenfri pasta500 g valfri färs2 rivna morötter2 salladslökar (den gröna delen är FODMAP-vänlig)1 kruka basilika1 msk torkad ramslök (Santa Maria har en). Hittar ni inte går det att utesluta1 msk soja1 näve hackad färsk persilja2 dl rött matlagningsvin1 dl laktosfri grädde salt peppar1 nypa vitpeppar2 burkar krossade tomater riven parmesan till servering grönsalladGör så här:Hacka salladslöken och örterna.Stek salladslökarna så de får lite färg. Tillsätt färsen och låt den bli helt genomstekt.Krydda med salt och peppar.Tillsätt rivna tomater, soja, vitpeppar, basilika, persilja, rött vin, ramslök och krossade tomater.Låt köttfärsen putta på svag värme i cirka 20 minuter.Tillsätt matlagningsgrädde och låt koka 5 minuter till.Rör runt och smaka av med eventuellt mer salt och peppar.Servera med glutenfri pasta, grönsaker och lite riven parmesan. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: