TillbakaRecept och kostrådFODMAP FODMAP FODMAP HavrefrallorFODMAP havrefrallor med saftig zucchini och knapriga hasselnötter. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: HUSK® Mage i balans ClassicLäs mer IngredienserLow FODMAP Havrefrallor7 dl havregryn (glutenfria vid Celiaki)1 tsk bikarbonat1 tsk bakpulver1/2 tsk salt2 ägg1 tsk HUSK® Mage i balans Classic2,5 dl laktosfri filmjölk2 dl riven zucchini1 dl hackade hasselnötter sesamfrön att toppa medFODMAP HavrefrallorDessa FODMAP havrefrallor går snabbt att baka då de inte kräver någon jäsning. Tack vare zucchinin blir frallorna oerhört saftiga, och med hasselnötter i får de en härligt knaprig textur. Frallorna är som godast när de är nybakade men går även att frysa in och tina upp senare. För att göra magen lite extra glad har vi blandat i lite HUSK® Mage i balans Classic.Gör så här:Sätt ugnen på 250 grader.Vispa äggen fluffiga med elvisp.Blanda havregryn, salt, riven zucchini, HUSK®, hackade hasselnötter, bakpulver och bikarbonat i en annan skål.Häll över äggblandningen och blanda i filmjölken.Forma frallorna med hjälp av en sked och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper.Toppa med sesamfrön.Grädda frallorna i ugnen cirka 10 till 12 minuter. Ta ut dem när de fått fin färg.Servera de nygräddade frallorna med något gott pålägg. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: