TillbakaRecept och kostrådFiber Fiber Focaccia med FiberHUSK®Enkel och snabb focaccia med mer fiber! FiberHUSK® är ett enkelt sätt att öka fiberinnehållet i bakning och matlagning. Det bästa är att det inte påverkar smaken eller doften! Här kommer ett recept på focaccia med FiberHUSK® som är dekorerat med färska örter och tomater. Du kan självklart garnera med annat – här är det bara fantasin som sätter gränserna! Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer IngredienserTill degen3 dl ljummet vatten1 tsk honung15 g jäst100 g durumvetemjöl250 g vetemjöl1 msk FiberHUSK®Till topping4 msk olivolja10 st körsbärstomater5 kvistar persilja med stjälk1 knippe färsk timjan Oliver utan kärnorGör så här:Lös upp jäst och honung i vattnet och tillsätt de torra ingredienserna vetemjöl, durumvetemjöl och FiberHUSK. Blanda degen med elvisp eller mixer i 5-7 minuter. Låt sedan degen jäsa på en varm plats i ca en timme, exempelvis på spisen. Nu ska degen ha jäst till dubbel storlek.Sätt ugnen på 250 grader.Lägg över degen på en djup plåt eller ugnsform med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och nagga små hål med en gaffel.Garnera nu focacciabrödet med örter, tomater, oliver eller annat som du tycker är gott!Sätt in formen i ugnen och sänk ugnen till 220 grader. Låt grädda i 30-35 minuter, tills brödet är har en gyllene färg. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: