TillbakaRecept och kostrådFiber Fiber Fiberrika baguetterFiberrika baguetter som är lika goda till festmiddagen som till en läcker sallad en vardagskväll. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: FiberHUSK®Läs mer Ingredienser1 bröd30 g jäst6 dl ljummet vatten200 g fullkornsdinkelmjöl400 g vetemjöl4 msk pumpafrön + lite mer till topping3 msk Fiber HUSK®1 msk honung1 tsk salt lite smakneutral olja till degenLös upp jästen i vattnet. Tillsätt honung och salt. Blanda i övriga ingredienser och kör degen på lägsta hastighet i en matberedare i 8-10 minuter. Lägg degen i en skål och täck med plastfolie. Låt degen jäsa i två timmar. Häll lite olja på bakbordet och dela degen i fyra delar.Forma den till baguetter, strö pumpakärnor över och låt efterjäsa i 30 minuter. Grädda i 35 minuter i 220 grader (vanlig ugn).Tips! När du arbetar samman en deg på vanligt glutenhaltigt mjöl är det viktigt att inte ha i för lite mjöl. Om du är för försiktig med mjölet och tillsätter lite åt gången, skapas inte en optimal glutenstruktur i degen. I gengäld kan du spara lite på vattnet och tillsätta lite i taget efter behov. Skicka till någon: Skicka Spara på Facebook : Skriv ut: